Greek Albanian Bulgarian Croatian English French German Italian Polish Romanian Russian Serbian Spanish Ukrainian

Η τοποθέτηση παρεκκλησίου χρειάζεται άδεια;

 

  Το εαν απαιτείται κάποια σειρά εγγράφων και απο που, είναι κάτι που δαφέρει κατα περίπτωση και εξαρτάται απο πολλές παραμέτρους όπως εαν θα τοποθετηθεί σε δημόσιο χώρο, πόσα τετραγωνικά είναι, εαν πρόκειται να τελεστούν σε αυτό μυστήρια ή όχι, εάν υπάρχουν μέτρα κάλυψης, εάν υπάγεται σε εκκλησία ή μοναστήρι.

  Σε κάθε περίπτωση η εταρία μας δύναται και προτίθεται να χορηγήσει βεβαίωση οτι το κτίσμα είναι προκατασκευή και μεταφέρεται έτοιμο, φωτοτυπία της φορτωτικής, στατικά και αρχιτεκτονικά και οτιδήποτε άλλο χρειαστεί ή απαιτείται για την έκδοση αδείας απο την εκάστοτε αρχή πολεοδομίας ή ναοδομίας ή άδεια απο την οικεία μητρόπολη.

 

 

Τι υποδομή - προεργασία απαιτείται να κάνω στον χώρο μου;

 

  Το παρεκκλήσιο δομείται επάνω και φυσικά φέρει την δική του βάση και έχει κατασκευαστεί με στατική μελέτη ώστε να μπορέσει να αντέξει στην καταπόνηση απο τις πιέσεις και τις δυνάμεις που αναπτύσσονται κατα την φόρτωση και εκφόρτωση του. Εύλογο λοιπόν είναι η ίδια κατασκευή να μην απαιτεί κάποια άλλη υποδομή εφόσον υπάρχει στερεό έδαφος είτε μπετόν είτε πατημένο χώμα με κροκάλα χωρίς μπαζώματα, πρανή, γκαζόν και πιθανόν σαθρά υποστρώματα. 

  Σε κάθε περίπωση η μέριμνα, η ευθύνη και το κόστος αυτής αφορά τον αγοραστή και ουδεμία ευθύνη και υποχρέωση φέρει η εταιρία μας για την υποδομή στον χώρο του πελάτη.

 

 

Τα εκκλησάκια σας είναι τυποποιημένα; Τι μπορώ να αλλάξω;

 

  Φιλοσοφία της εταιρίας μας είναι να συνυπάρχουν αρμονικά οι απαιτήσεις του πελάτη ο οποίος δύναται να παρέμβει ουσιαστικά στην κατασκευή με την ορθόδοξη βυζαντινή αρχιτεκτονική. Επειδή υπάρχει κάθετη παραγωγή και η κατασκευή γίνεται σε όλα τα στάδια απο εμάς, στον αγοραστή, δίνεται η δυνατότητα τροποποίησης και διαφοροποίησης της κατασκευής ως προς πολλές παραμέτρους της όπως ο  ρυθμός, τα κουφώματα, η επένδυση, η επικεράμωση, η αγιογράφηση, τα βιτρώ και σύμφωνα με τις δικές του ανάγκες και απαιτήσεις συμβάλοντας έτσι στην δημιουργία ενός μοναδικού έργου, αποκλειστικά για αυτόν, εξατομικεύοντας πλήρως την κατασκευή.

 

Μπορώ να φέρω κάποιο σχέδιο να το εκτελέσετε;

 

  Βεβαίως και μπορείτε να μας φέρετε κάποια σχέδιο και χαρά μας να το εκτελέσουμε αρκεί φυσικά να μην αντιβαίνει τους βασικούς κανόνες εκκλησιαστικής δόμησης, να εναρμονίζεται πλήρως με τις προδιαγραφές που επιτάσσει η ορθόδοξη βυζαντινή αρχιτεκτονική και να είναι αισθητικά άρτιο και πρακτικά εφαρμόσιμο με βάση την αναλογία επάνω στην φόρμα που μας υπαγορεύει ο κάθε ρυθμός σε σχέση με τις επιθυμητές διαστάσεις απο τον αγοραστή.

 

Μέχρι πόσα τετραγωνικά θα μπορούσα να παραγγείλω;

 

  Απο κατασκευαστικής πλευράς δεν υπάρχει τεχνικά κανένας περιορισμός ή δέσμευση αφου δεν εξαρτόμαστε απο καλούπια ώστε να μην μπορούμε να ελιχθούμε σύμφωνα με τις προδιαγραφές που εσείς θα θέλατε. Συνυπολογίζοντας τα μέγιστα φορτία και τις επιτρεπόμενες διαστάσεις με βάση την δυνατότητα προσέγγισης, τυχόν εμπόδια στην διαδρομή (γέφυρες - τούνελ - στενά περάσματα), τις επιθυμητές διαστάσεις και την φόρμα που μας υπαγορεύει ο κάθε ρυθμός, αναδεικνύονται οι ιδεατές διαστάσεις που ενδύκνειται να κατασκευασθούν.

 

Σε πόσο καιρό θα μπορώ να το έχω στον χώρο μου

 

  Αυτο εξαρτάται απο πολλές παραμέτρους όπως το ρυθμό, το μέγεθος και τις απαιτήσεις της παραγγελίας το μέγεθος της κατασκευής, την χρονική συγκυρία, τον όγκο εργασιών και ιδιατέρως απο κάποιους απρόβλεπτους παράγοντες όπως οι καιρικές συνθήκες οι οποίες μπορούν απρόβλεπτα να επιμηκύνουν τον χρόνο κατασκευής αλλά και την δυνατότητα διέλευσης σε γερανοφόρα οχήματα και προσέγγισης στο σημείο παράδοσης. Σε γενικές γραμμές απαιτούνται γύρω στις 40 εργάσιμες εκτός βέβαια και εάν υπάρχει ετοιμοπαράδοτο στην έκθεση μας οπότε απαιτούνται το πολύ 10 εργάσιμες ημέρες για παράδοση.

 

 Εως που μπορείτε να μεταφέρετε τα εκκλησάκια

 

  Τα εκκλησάκια μεταφέρονται σε οποιοδήποτε σημείο της Ελλάδος ή του Εξωτερικού επιθυμείτε αρκεί να πληρούνται οι απαραίτητοι όροι και προυποθέσεις για διέλευση, πρόσβαση και προσέγγιση στο σημείο που προτίθεστε να το τοποθετήσετε και να μην υπάρχουν αξεπέραστα ενδιάμεσα προβλήματα όπως στενοί δρόμοι, καλώδια ΔΕΗ και αδυναμία προσέγγισης στο σημείο. Η μεταφορά γίνεται ανάλογα με το τονάζ, τις διαστάσεις και με τις λοιπές ιδιαιτερότητες του χώρου κατα περίπτωση είτε με εννιαίο όχημα (πλατφόρμα με επικαθήμενο γερανό) είτε με φόρτωση, μεταφορά, εκφόρτωση απο 3 διαφορετικούς συνεργάτες για μεγάλες αποστάσεις - τονάζ ή στις περιπτώσεις μεταφόρτωσης όπου μεσολαβούν πλοία, αναγκαστική φόρτωση σε container κτλ.

 

Πόσο είναι το κόστος της μεταφοράς; 

 

  Το κάθε παρεκκλήσιο έχει διαφορετικό τονάζ και διαστάσεις, συνεπώς ανάλογα με το σημείο τοποθέτησης διαφοροποιούνται πολύ τα μέσα που θα χρησιμοποιηθούν για την μεταφορά και για αυτό τον λόγο και αφού καταλήξετε σε κωδικό, μετά απο έρευνα της διαδρομής, έλεγχος των συνθηκών και αυτοψία στο χώρο σας απο συνεργαζόμενους μεταφορείς, εκπονείται το προτιμότερο σενάριο μεταφοράς και το κόστος αυτής. Αυτό βέβαια ισχύει μόνο στην περίπτωση που ο πελάτης δεν προτίθεται να διεκπεραιώσει μόνος του τη διαδικασία.

 

Για ποιόν λόγο θα τοποθετούσε κάποιος μια εκκλησία

 

  Εικαστικά, αποτελεί ένα έργο τέχνης που κοσμεί κάθε χώρο δίνοντας παράλληλα σαφές στίγμα απο την Ελλάδα και την Ορθόδοξη πίστη μας. 

  Λειτουργικά, είναι έναν καταφύγιο προσευχής και θρησκευτικής κατάνυξης απαραίτητο σε κάθε χώρο και ειδικότερα στον ξενοδοχειακό τομέα που πλέον καθίσταται επιτακτική ανάγκη με την αυξανόμενη προσέλευση Χριστιανών ορθόδοξων τουριστών απο χώρες με ίδια θρησκευτική κουλτούρα. Επίσης σε αυτό δύναται να τελεστούν μυστήρια όπως Γάμοι Βαπτίσεις σε χώρους είτε ιδιωτών, είτε ξενοδοχείων, είτε πολυχώρων εκδηλώσεων αποφεύγοντας έτσι την άσκοπη μετακίνηση και ταλαιπωρία των καλεσμένων. Ως προσκυνηματικό σημείο, τέλος, αποτελεί μια λύση για τους Ιερούς Ναούς το διάστημα που είναι κλειστοί εξυπηρετώντας έτσι τις ανάγκες του κόσμου.

 

Τι γίνεται εάν προκληθεί ζημιά κατα την μεταφορά;

 

  Εάν προκύψει οποιοαδήποτε ζημιά στην μεταφορά μεριμνούμε για την τεχνική αποκατάσταση του με δικά μας συνεργεία και σε ότι αφορά το οικονομικό σκέλος, αυτό καλύπτεται απο τις ασφαλιστικές εταιρίες των μεταφορέων αφού τον προιόν μας είναι ασφαλισμένο καθ'όλη την αξία του και σε όλη τη διαδικασία μεταφοράς, δηλαδή και επι γάντζου - φόρτωση και εκφόρτωση, αλλα και κατα την μεταφορά. Αυτό βέβαια ισχύει μόνο εφόσον ελέγχονται όλα τα πιστοποιητικά και όλες οι ενέργειες, γεγονός που δεν μπορούμε ούτε να ελέγξουμε και να εγγυηθούμε εαν δεν έχουμε την ανάθεση της μεταφοράς. Τα προιόντα μπορούν επιπλέον να ασφαλιστούν και με πρόσθετη ιδιωτική ασφάλεια, το κόστης της οποίας βαρύνει τον αγοραστή.

 

Τα εκκλησάκια έχουν εγγύηση κατασκευής;

 

  Όλες οι κατασκευές μας έχουν εγγύηση καλής λειτουργίας και ανθεκτικότητας σε ότι αφορά τον φέροντα οργανισμό και αμιγώς το κατασκευαστικό κομμάτι σε εργασίες που γίνονται αποκλειστικά απο εμάς και εφόσον η μεταφορά γίνεται σε όλες τις φάσεις της απο την εταιρία μας ώστε να μπορέσει να ελεγχθεί οτι τηρήθηκαν όλοι οι όροι ασφαλείας κατα την διάρκεια όλης της διαδικασίας μετααφοράς (φόρτωση - μεταφορά - εκφόρτωση). Για να ισχύσει η εγγύηση θα πρέπει να έχει υπογραφεί κατα την παραλαβή του παρεκκλησίου απο εσάς, η βεβαίωση καλής εκτέλεσης και η οποιαδήποτε φθορά να είναι φυσική και μετά απο ορθή χρήση και να μην είναι αποτέλεσμα ανθρώπινης ή μηχανικής παρέμβασης.

 

Τι περιλαμβάνει η τιμή κάθε κωδικού;

 

  Στην τιμή περιλαμβάνονται όλα τα περιεχόμενα του κωδικού του παρεκκλησίου. Δεν περιλαμβάνονται τα έξοδα της φόρτωσης, μεταφοράς και εκφόρτωσης αφού αυτά ποικίλλουν και αυξομειώνονται. Δεν περιλαμβάνεται επίσης ο αναλογούν ΦΠΑ, καθώς λόγω των εξαγωγών σε κάποιες περιπτώσεις το ποσοστό αλλάζει. Πολλές φορές έχουν ακόμα και απαλλακτικό καθεστώς όπως σε επιχειρησιακές ενδοκοινοτικές συναλλαγές ή και στο Άγιο Όρος.

 

 Πως μπορώ να προχωρήσω στην παραγγελία;

 

  Το ιδεατό θα ήταν να μπορούσατε να έρθετε στην έκθεση μας, να δείτε και να εκτιμήσετε απο κοντά το έργο μας και τις εναλλακτικές περιπτώσεις κατασκευής. Εαν αυτό λόγω χρόνου ή απόστασης δεν είναι εφικτό τότε μετά την υπογραφή του συμφωνητικού παραγγελίας που θα σας αποσταλλεί θα προβείτε στην κατάθεση προκαταβολής της τάξεως του 40% και θα αρχίσει η κατασκευή του. Κατα την παραλαβή του και τον έλεγχο στην έδρα μας απο εσάς και μετά απο την υπογραφή βεβαιώσεως της καλής εκτέλεσης γίνεται και η τελική εξόφληση του. Ευκολίες ή εναλλακτικοί τρόποι πληρωμής ή χρηματοδοτικά προγράμματα γίνονται δεκτά καθ' εξαίρεση και υπο προυποθέσεις.

 

Περιεχόμενα βασικού εξοπλισμού των παρεκκλησίων μας

 

Στον βασικό εξοπλισμό περιλαμβάνονται τα εξής: 

  • Αγιογραφία στην κόγχη της πλατυτέρας των ουρανών
  • Κουφώματα αλουμινίου, 2 ανοιγόμενα παράθυρα με ανάκλιση
  • Έγχρωμα εκκλησιαστικά τζαμια cathedral 
  • Ενσωματωμένο καμπαναριό με μπρούτζινη μασίφ καμπάνα απο ειδικό κράμα
  • Ηλεκτρολογική και ηχητική εγκατάσταση, πρόβλεψη για υδραυλική εγκατάσταση, υποδομή για κλιματιστικό
  • 2 μπρούτζινες μασίφ απλίκες ένθεν και ένθεν της κόγχης
  • Πρόβλεψη για εξαγωγή της αιθάλης και φυσικό επαγωγικό με σίτα
  • Μασίφ μπρούτζινος παραδοσιακός βυζαντινός στυατός οροφής με βάση

 

Οτιδήποτε θελήσετε να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε στα παραπάνω θα επηρέασει την τελική τιμή της παραγγελίας σας.

 

Απο τι υλικό είναι φτιαγμένα τα παρεκκλήσια;

 

  Όλες οι κατασκευές μας είναι φτιαγμένες απο οπλισμένο σκυρόδεμα εξ ολοκλήρου με χυτή compact κατασκευή, χρησιμοποιώντας ειδικά στεγανωτικά υλικά και ρυτίνες κορυφαίας ποιότητας και τεχνολογίας υψηλών προδιαγραφών τα οποία παρέχουν την μέγιστη δυνατή στιβαρότητα μόνωση και προστασία. Στη συνέχεια επικεραμώνονται με βυζαντινό κολυμβητό κεραμίδι και σοβατίζονται εσωτερικά, ενώ εξωτερικά επενδύονται με πέτρα σκαπιτσαριστή ή φυσική ακανόνιστη μασίφ ή σοβατίζονται ανάλογα με το σχέδιο κατα περίπτωση και σύμφωνα με τις επιθυμίες του πελάτη. Επίσης η αρμολόγηση γίνεται με ειδικών προδιαγραφών υλικά και ιδιαίτερη τεχνοτροπία στην εφαρμογή για να αντέχουν κάτω απο πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και ιδιαίτερες καιρικές συνθήκες και να μην αποκολλώνται με την παγωνιά.

 

 Μπορείτε να κατασκευάσετε επιτόπου έναν Ναό στο χώρο μου;

 

 Απο το 1989 εώς και σήμερα, κύριο αντικείμενο μας είναι η επιτόπια κατασκευή μεγάλων εκκλησιών στην Ελλάδα και το εξωτερικό, συνεπώς δεν τίθεται θέμα απο την άποψη κατασκευαστικής δυνατότητος και τεχνογνωσίας. Εφόσον τηρούνται όλες οι προβλεπόμενες διαδικαδίες έκδοσης σχετικών αδειών, μέτρων κάλυψης και αφού ερευνηθούν οι συνθήκες της επιτόπιας κατασκευής, η δυνατότητα τροφοδοσίας σε υλικά, πρόσβασης σε μηχανήματα, ρευματοδότησηςκαι διαμονής, τότε απλά πρέπει να υπολογισθεί και να συγκριθεί το συνολικό κόστος αυτής της επιτόπιας κατασκευής συμπεριλαμβανομένων και εξόδων αδείας, εσκαφής, θεμελίωσης κα με αυτό της μεταφοράς προκατασκευασμένου παρεκκλησίου.

 

Print Email